Η «Πυραμίδα» και το Παραδικαστικό Κύκλωμα της Λαμίας…


ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καταστράφηκαν Οικονομικά Οικογένειες και Επιχειρήσεις.

Σε Τοκογλυφικό κλοιό είχαν βρεθεί οι 16.000 Συνεταίροι.

ΙΔΟΥ γιατί η Εισαγγελία Λαμίας ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ επί μια 20ετία την Παρατραπεζική «Πυραμίδα» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Και έτσι όσοι ευθύνονται για την Οικονομική καταστροφή του Ιδρυματός Μας δεν τιμωρήθηκαν…..Τιμωρήθηκαν όμως οι 16.000 Συνεταίροι ….

Για να μην ξεσκεπάσει λοιπόν ο Κώστας Δημητρακόπουλος τους υπεύθυνους της λεηλασίας του Ιδρύματός μας ο τότε εισαγγελέας Λαμίας Στυλιανός Κωσταρέλλος έθεσε στο Αρχείο για 10 χρόνια την Μήνυσή κατά Νικ. Δασκαλόπουλου.

Αγαπητοί Συνεταίροι

Οι υπεύθυνοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας χορηγούσαν σε πελάτες δάνεια με την προϋπόθεση την ύπαρξη εγγυητών, στους οποίους στη συνέχεια χορηγούσε εκ νέου δάνεια με την εγγύηση αυτή τη φορά του πρώτου δανειστή, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο δανείων «φούσκες».

Μια απίστευτη υπόθεση τοκογλυφίας, μια καλά στημένη παρατραπεζική «Πυραμίδα», που για πολλά χρόνια δρούσε υπό την ύποπτη ανοχή των επισήμων  ελεγκτικών Αρχών της χώρας έρχεται στο φως…..μετά τις αποκαλύψεις για τους υπεύθυνους της απαξίωση του Χρηματιστηριου.

Στο κύκλωμα Τοκογλυφίας συμμετείχαν στελέχη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και Οικονομικοί παράγοντες που διέπραξαν ποικίλες κακουργηματικές πράξεις.

Οι Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. είχαν στήσει έναν δαιδαλώδη μηχανισμό καταχρηστικών και αυθαίρετων Δανείων - Θαλασσοδανείων, χωρίς εγγυήσεις και έξω από τη λογική των τραπεζικών κριτηρίων.

Εγγυήσεις οι εξυπνάκηδες ζητούσαν μόνο από τους «μικρούς» Συνεταίρους - Δανειολήπτες, δηλαδή από αυτούς που πήραν τα μικρά δάνεια.

Ο Μηχανισμός που έστησαν οι Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. βρίθει από ένα διεφθαρμένο, αναξιόπιστο και πελατειακό σύστημα δανειοδότησης, που δημιούργησε από τη μια δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους Συνεταίρους, που έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους, και από την άλλη, μιαν ομάδα «αετονύχηδων» που κατάφεραν να δανειστούν υπέρογκα ποσά, χωρίς μάλιστα το όνομα τους να φαίνεται πουθενά.

Οι Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. κατάφεραν να μην έλθουν στη Λαμία Αθηναίοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια όλους τους έλληνες και έτσι θα αναγκαζόταν οι Άρειος Πάγος να επέμβει…

Η εισαγγελία Λαμίας όμως περιέργως ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ αυτό το τεράστιο Σκάνδαλο και πρέπει να μάθουμε όλοι οι κ.κ. Συνεταίροι ποιοι κρύβονται πίσω από το Οικονομικό αυτό Σκάνδαλο, δηλαδή ποια είναι τα μακριά χέρια που κατέστρεψαν Οικονομικά – Ηθικά και Κοινωνικά τη μισή Φθιώτιδα.

Η περίπτωση λοιπόν της Σ.Τ.Λ. ήταν και είναι Μέγα Οικονομικό Σκάνδαλο:

Σκάνδαλο είναι γιατί οι Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. εξαπατούσαν τους Συνεταίρους με Προθεσμιακά Ομόλογα.

Σκάνδαλο είναι γιατί οι Διοικήσεις της Σ.Τ.Λ. χορηγούσαν Εγγυητικές Επιστολές για Δάνεια, χωρίς έλεγχο.

Σκάνδαλο είναι γιατί, παρά το Πόρισμά της, η Τράπεζα της Ελλάδος, ως Εποπτικός Μηχανισμός επέτρεψε τη συνέχιση της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας με τους ίδιους όρους, που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των 16.000 Συνεταίρων, αφού ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της. Ανακαλύφθηκε στα Πορίσματα ότι οι Διοικούντες έπαιρναν και έδιδαν δάνεια παράτυπα, δανειοδοτούσαν εταιρείες στο εξωτερικό χωρίς εγγυήσεις αλλά κανείς δεν δικάστηκε για όλα αυτά.

Σκάνδαλο είναι γιατί άπειρες φορές έχουμε καταγγείλει τις παράνομες πρακτικές της τράπεζας μας, την παράνομη Κεφαλαιοποίηση Τόκων ανά εξάμηνο, αλλά παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έγινε εκ μέρους της Εισαγγελίας Λαμίας που κουκούλωσε το Σκάνδαλο και χάθηκαν έτσι  περιουσίες.

Σκάνδαλο είναι γιατί μετά από σωρεία Μηνύσεών μου, διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη από την Εισαγγελία Λαμίας, και η Εισαγγελία Λαμίας ανέχεται ο Πραγματογνώμονας να καθυστερεί 4 χρόνια να παραδώσει την πραγματογνωμοσύνη του.

Σκάνδαλο είναι να δηλώνει η Εισαγγελία Λαμίας ανήμπορη να εξαναγκάσει την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας να παράσχει στοιχεία.

Σκάνδαλο είναι να παραδίδεται μετά από πολλά χρόνια η Πραγματογνωμοσύνη που λέει ότι την ίδια στιγμή που η τράπεζα μου εκπλειστηρίασε την περιουσία μου, εγώ, όχι μόνο δεν όφειλα – όπως κραύγαζα συνέχεια – αλλά η τράπεζα έπρεπε να μου επιστρέψει ένα ποσό περίπου 30.000 ευρώ το οποίο παράνομα εισέπραξε από μένα.

Σκάνδαλο είναι γιατί παρά τη δικαίωση των ισχυρισμών μου από την πραγματογνωμοσύνη, η Εισαγγελία Λαμίας έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο αγνώστων δραστών και κανείς δεν παραπέμφθηκε.

Σκάνδαλο είναι γιατί ΟΥΤΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΜΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε όλα στο www.dimitrkopulos.gr.

Σκάνδαλο είναι γιατί όλες οι Μηνύσεις και οι καταγγελίες μας, είτε πέφτουν στο κενό είτε μένουν για χρόνια σε συρτάρια, ενώ εγώ δεν κλήθηκα ποτέ για να καταθέσω παρά τις Μηνύσεις μου και τις καταγγελίες μου.

Ενημερωθείτε μέσω των κάτωθι Blogs

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Σ.Τ.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη