Γιώργος Κοτρωνιάς: Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για στήριξη όλων των πληττόμενων, λόγω κορωνοϊού, επαγγελματιών, κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη


Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για στήριξη όλων των πληττόμενων, λόγω κορωνοϊού, επαγγελματιών, κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τη στήριξη των παραγωγών-πωλητών Λαϊκών Αγορών . Σας παραθέτω την ερώτηση :

« Κύριε Υπουργέ,

Στις 10 Μαρτίου, Παρασκευή απόγευμα, οι παραγωγοί της Φθιώτιδας που συμμετέχουν και πωλούν στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και του Πειραιά, ενημερώθηκαν ότι κλείνουν αυτές οι λαϊκές αγορές λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :

1. Δεν μπόρεσαν να διαθέσουν τα προϊόντα τους το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.

2. Αναγκάστηκαν να καταστρέψουν ότι είχαν φυτέψει για τις επόμενες αφού δεν λειτουργούσε πλέον αγορά προς πώληση.

Κύριε Υπουργέ,

θεωρώ ότι είναι ηθικό και δίκαιο, οι παραγωγοί και πωλητές της Φθιώτιδας (και ιδιαιτέρως της περιοχής Λοκρίδας) που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Αθήνας να συμπεριληφθούν στα μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία.

Όπως επίσης θεωρώ απαραίτητο, μετά την επανεκκίνηση, να ληφθεί μέριμνα για να συμπεριληφθούν και πάλι σε αυτές τις λαϊκές, δηλαδή μετά την επαναχωροθέτησή τους και την χάραξη των νέων θέσεων πώλησης.

ΕΡΩΤΩ :
1. Σκοπεύετε να τους συμπεριλάβετε στην ενίσχυση των 800 € ?

2. Σκοπεύετε να τους αποζημιώσετε για την παραγωγή λαχανικών που καταστράφηκε ? ?

3. Σκοπεύετε να τους συμπεριλάβετε στις νέες αγορές Αθηνών και Πειραιά που θα επανασχεδιαστούν ?

Από το Blogger.