Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ απαντά για τα περί κατασκευής του ιού σε εργαστήριο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019 και δεν πρόκειται για έναν ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να καθορίσει αν ο ιός SARS- CoV-2 προήλθε από ένα εργαστήριο στην Γουχάν, στην κεντρική Κίνα, πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.
"Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού", δήλωσε η Φαντέλα Σάιμπ εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. "Είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα", πρόσθεσε.
Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά "σίγουρα" υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής, εξήγησε η ίδια.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters


via Press24.gr https://ift.tt/3czwSJG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη