Μάσκα με βαλβίδα: Όποιος την φοράει ψεκάζει τον ιό στους γύρω του - Ποια πρέπει να χρησιμοποιούμε

Μάσκα με βαλβίδα: Όποιος την φοράει ψεκάζει τον ιό στους γύρω του - Ποια πρέπει να χρησιμοποιούμε

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προειδοποιεί για την χρήση της μάσκας με βαλβίδα, από το ευρύ κοινό.

Η μάσκα με βαλβίδα απαγορεύεται να χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό, προειδοποιεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Επίσης, σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε πως η μάσκα με βαλβίδα χρειάζεται ειδικό χειρισμό και συστήνεται μόνο στους γιατρούς και νοσηλευτές που ασχολούνται με ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό.

«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερο από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όποιος την φοράει, ουσιαστικά ψεκάζει τον ιό στους γύρω του. Επιπλέον, επισήμανε για όσους πολίτες που δεν μπορούν να αγοράσουν χειρουργικές, ότι μια πάνινη είναι αρκετή.

«Αν δείτε άνθρωπο με μάσκα με βαλβίδα, να φύγετε 22 μέτρα μακριά, όχι δυο και πείτε του να τη βγάλει και να μη τη φοράει μέσα στην κοινωνία», προειδοποίησε ακόμη.

Έπειτα, ο κ. Εξαδάκτυλος, έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός, αν κάποιος δεν φοράει μάσκα. «Αν συναντηθούν δυο άνθρωποι, χωρίς μάσκα, που ο ένας νοσεί και ανταλλάξουν σταγονίδια, η πιθανότητα να κολλήσει είναι 95%. Αν φορούν και οι δυο μάσκες η πιθανότητα είναι 1,5%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως «μπερδέψαμε τον κόσμο με τις μάσκες» και τόνισε πως «μπερδέψαμε τον κόσμο. Υπήρχαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που στραβοπάτησε αρκετές φορές. Ο ΠΙΣ από την 1η Απριλίου είχε πει ότι οι πολίτες σε χώρους συγχρωτισμού καλό είναι να χρησιμοποιούν μάσκα». Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν άλλαξε ποτέ τη θέση του αυτή.



via Ειδησεις https://ift.tt/3f5qyvA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη