Κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου

Χωρίς φρένα η κατρακύλα των τιμών του αμερικανικού αργού. Λόγω του lockdown η ζήτηση για καύσιμα έχει "εξατμιστεί", με αποτέλεσμα οι χώρες πλέον να δυσκολεύονται να βρουν πού θα αποθηκεύσουν την υπερβάλλουσα παραγωγή τους.
Στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου χάνει 15,71 δολ. ή 86% στα 2,66 δολ. το βαρέλι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία.
Η πτώση διευρύνεται και λόγω της άμεσης λήξης των συμβολαίων Μαΐου του WTI. "Το συμβόλαιο Μαΐου αναμένεται να λήξει αύριο και το μεγαλύτερο μέρος του ανοικτού ενδιαφέροντος και του όγκου βρίσκεται ήδη στο συμβόλαιο του Ιουνίου", σχολίαζε ο Warren Patterson της ING.
Όπως εκτιμούν αναλυτές η μεγάλη πτώση, που έρχεται λίγο πριν την επικείμενη λήξη ενός συμβολαίου future στο οποίο έχουν γίνει μεγάλες συναλλαγές, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση για νέα μείωση της παραγωγής.
Την ίδια στιγμή το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημειώνει βουτιά άνω του 5% στα 26,55 δολ. το βαρέλι.


via Press24.gr https://ift.tt/2z9LNM6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη