Παναγιώτης Στασινός: Τρόφιμα στους ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης και της Ανθήλης μοίρασε σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων


Τρόφιμα στους ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης και της Ανθήλης μοίρασε σήμερα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας. Στόχος είναι να προφυλαχθεί η συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού και ταυτόχρονα να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη ώστε αν υπάρξει κρούσμα κοροναϊού αυτό να μην διασπαρεί.

Σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι του Δήμου έκαναν την πρώτη διανομή τροφίμων, δίνοντας σε κάθε οικογένεια ρομά ενα πακέτο με βασικά είδη διατροφής (λάδι, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια κλπ ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής τις επόμενες ημέρες θα δοθεί φαρμακευτικό υλικό ενώ κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς για να υπάρξει ιατρικός έλεγχος,ιδιαίτερα στα παιδιά ,όπως επίσης για να ελεγχθούν από υγειονομικής πλευράς οι συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών που διαμένουν εκεί.

Προγραμματίζεται τέλος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λαμίας απολύμανση των καταυλισμών ως ένα ακόμη μέτρο πρόληψης,στη μάχη που δίνουμε ενωμένοι όλοι απέναντι στην πανδημία.










Νεότερη Παλαιότερη