Διενέργεια ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την πρόληψη και την αποτροπή της αισχροκέρδειας - Τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών


Διενέργεια ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την πρόληψη και την αποτροπή της αισχροκέρδειας σε εφαρμογή της από 20-3-2020 ΠΝΠ».

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών.

Από αύριο Σάββατο 4 Απριλίου 2020 κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Φθιώτιδας θα ενεργούν ελέγχους σε εφαρμογή της με αριθμ. 34077/1-4-2020 υπουργικής απόφασης με τίτλο: 

“Ρύθμιση επιμέρους ζητημάτων για την εφαρμογή του άρθρου εικοστού πρώτου από της 20.03.2020 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (ΦΕΚ 68/Α’/20-03-2020)”.

Οι έλεγχοι θα εστιάσουν στην τήρηση της απαγόρευσης “για τη συνομολόγηση ή τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από αυτό της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες”. 

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε υπεραγορές (supermarket), φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις χοντρικής πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών, λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ.

Για όσο χρόνο βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID19, η Π.Ε. Φθιώτιδας (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη) θέτει σε λειτουργία την με αριθμό 2231351200 τηλεφωνική γραμμή, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 - 15.00, για την ενημέρωση των πολιτών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ

Νεότερη Παλαιότερη