Κορονοϊός: Θεραπεία με πλάσμα αίματος εφαρμόζεται στη Βουλγαρία

photo: pixabay

Πειραματική θεραπεία με πλάσμα αίματος κατά του κορονοϊού άρχισε να εφαρμόζεται στη Βουλγαρία.

Με βάση τη θεραπεία με το πλάσμα αίμαστος, χορηγούνται αντισώματα από ασθενείς που έχουν ιαθεί σε πάσχοντες από κορονοϊό.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας καταπολέμησης του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, το εγχείρημα για τη συλλογή πλάσματος περιλαμβάνει μια πολύ λεπτή και ειδική μέθοδο αφαίρεσης των αντισωμάτων, τα οποία χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Ο κ. Μουταφτσίσκι τόνισε ότι την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία έγινε λήψη πλάσματος από ασθενείς που έχουν ιαθεί και έχουν αναπτύξει αντισώματα και πραγματοποιήθηκε έγχυση σε ασθενή που νοσεί από κορονοϊό. Σήμερα το πρωί, ο ασθενής στον οποίο χορηγήθηκαν τα αντισώματα ήταν σε καλή κατάσταση, είπε ο κ. Μουταφτσίσκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν 51 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1488. Τριάντα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των ασθενών που έχει αναρρώσει ανήλθε σε 266 και των θυμάτων σε 65.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕvia Ειδησεις https://ift.tt/2KOqK4y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.