Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία. Φωτό

Πώς έγινε το άνοιγμα των σχολείων στην Ταϊβάν
Η Ταϊβάν άνοιξε ξανά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου 2020, μετά από μια σύντομη επέκταση στις χειμερινές τους διακοπές λόγω του κοροναϊού, αφού όπως είναι γνωστό η χώρα ανταποκρίθηκε με επιτυχία στον τρόπο αντιμετώπισης του ιού (425 επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή τη στιγμή και 6 θάνατοι).

Φωτό: David Chang / EPA-EFE / REX
Οι μαθητές και το προσωπικό φορούν μάσκες και περνούν μια σειρά από αυστηρά προληπτικά μέτρα όταν φτάνουν στο σχολείο όπως η θερμομέτρηση. Τα θρανία δίπλα-δίπλα και τα ομαδικά θρανία στις τάξεις χωρίστηκαν για να ενθαρρύνουν την κοινωνική απόσταση μεταξύ των παιδιών, ενώ όλα τα παράθυρα στις τάξεις παραμένουν ανοιχτά.

Οι αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων φυσικής αγωγής, έχουν ανασταλεί. Τα σχολεία που έχουν δύο ή περισσότερες επιβεβαιωμένες θετικές περιπτώσεις κοροναϊού ακυρώνουν όλα τα μαθήματα ως προληπτικό μέτρο.



«Χρειαζόμαστε όλοι οι δάσκαλοι και το προσωπικό μας να είναι όχι μόνο προετοιμασμένοι για τα μαθήματα, αλλά και να κάνουν τα πράγματα σωστά για να βεβαιωθούμε ότι το σχολείο είναι ένα ασφαλές μέρος», δήλωσε ο Χου Γιούι-ιχ, ο δήμαρχος της Ταϊπέι. «Πρέπει να δώσουμε στους γονείς και τους μαθητές κάποια ηρεμία».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ στις 11:01 μ.μ.


via e-hani https://ift.tt/2VyVMTW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη