Αμαλία Ποντίκα: Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας ο τουρισμός παίρνει την θέση που πραγματικά του αξίζει


Η ικανοποίηση είναι μεγάλη όταν όλα αυτά που ονειρεύεσαι παίρνουν σάρκα και οστά και μάλιστα κάτω από τις πιο δύσκολες συγκυρίες που περνά ο τόπος μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας ο τουρισμός παίρνει την θέση που πραγματικά του αξίζει. Για πρώτη φορά προγραμματίστηκε και εγκρίθηκε μια τουριστική χάρτα για το δήμο μας, την εβδομάδα που μας πέρασε στη συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου μας.

Με απλά λόγια καταρτίσαμε ένα μεγάλο, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο στον τομέα του τουρισμού, το οποίο στοχεύει στην προστασία και αναβάθμιση του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της περιοχής μας, και το οποίο θα μας συνοδεύει για τα επόμενα χρόνια που ευελπιστούμε να είναι χρόνια ανάπτυξης τόσο οικονομικής όσο και δημιουργικής, φέρνοντας τη Λαμία στο προσκήνιο ως ένα ισχυρό brand name.

Ένα πλάνο ευέλικτο, που θα διαφοροποιείται, θα επαναπροσδιορίζεται, και θα αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για το δήμο και τους δημότες.

Ήδη συστάθηκαν οι 6 πρώτες ομάδες εργασίας από ανθρώπους που διαθέτουν γνώση, θέληση και προπάντων βαθιά επιθυμία για την υλοποίηση του σχεδίου. Ομάδες που φυσικά θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και που στόχος τους δεν είναι παρά η αποτελεσματικότητα.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλη την ομάδα μας που εργάζεται πυρετωδώς εδώ και μήνες για την κατάρτιση και τώρα πλέον την υλοποίηση του σχεδίου, τις επιμέρους νεσοσύστατες ομάδες που καλούνται άμεσα να αναλάβουν δράση, τα μέλη της επιτροπής και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους, το δήμαρχό μας που οραματίστηκε μια Περήφανη Πόλη σε όλα τα επίπεδα και που το κάνει πράξη, και φυσικά όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους δημοτικούς υπαλλήλους που κάνουν τα αδύνατα δυνατά με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους πολλές φορές και κάτω από δύσκολες συνθήκες.




Νεότερη Παλαιότερη