Νέο επεισόδιο στον Έβρο: Πυρά Τούρκων κατά συνοριακής περιπόλου Ελλήνων και Frontex

photo: Eurokinissi

Νέες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο, παρότι η Τουρκία έχει απομακρύνει από τα σύνορα στον Έβρο τους παράνομους μετανάστες. Μικτό περίπολο από Έλληνες και Γερμανούς της Frontex δέχθηκε πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης 29/4, ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδελφό τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς.

Εκεί εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι. Όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν, μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, τότε δέχθηκαν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.

Όπως μετέδωσε το Open, είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως. Όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. Δεν υπήρχαν πάντως κοντά παράνομοι μετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο.

Το μικτό περίπολο παρέμεινε επιτόπου μέχρι την λήξη της υπηρεσίας του. Ενημέρωσαν για το περιστατικό, ενώ όταν επέστρεψαν από την περιπολία έκαναν λεπτομερή αναφορά στους ανωτέρους τους.

Ενήμερο για το θέμα είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η αναφορά των Γερμανών της Frontex μεταβιβάστηκε στα κεντρικά της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης στην Πολωνία.via Ειδησεις https://ift.tt/2yWAuXL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.