Πέτσας: Ανακοίνωσε την μεταφορά των εορτασμών της Πρωτομαγιάς, ανοίγουν οι εκκλησίες - Δείτε την ενημέρωση Live

Πέτσας: Ανακοίνωσε την μεταφορά των εορτασμών της Πρωτομαγιάς, ανοίγουν οι εκκλησίες - Δείτε την ενημέρωση Live

Τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε πως μεταφέρονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων.

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Πότε θα γίνει ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

«Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αρχικά είπε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής, στην συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα.

Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε ότι θα γίνει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και ζήτησε κατανόηση από τα συνδικάτα.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της άρσης των μέτρων ενώ σε επόμενο στάδιο θα ανοίξουν και για το ποίμνιο.

Τι δήλωσε νωρίτερα για το SMS 13033

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις «4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης» ενώ υπογράμμισε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή το χωριό του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πρωτομαγιά, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 4 του μήνα.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διεκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαίου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.



via Ειδησεις https://ift.tt/3eX5Ldk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη