Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Δεν ισχύει ότι δεχθήκαμε μετανάστες από την Ιταλία στη χώρα μας

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατίας" που αναφέρεται σε καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 40 μετανάστες στο Κρανίδι εν μέσω πανδημίας από την Ιταλία, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι "η απάντηση είναι η εξής: μετακινήθηκαν πράγματι Αφρικανοί στη δομή Κρανιδίου σε θέσεις που είχαν εκκενωθεί από Αφγανούς που μετακινήθηκαν από αυτή τη δομή. Η λογική είναι ότι πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιογενείς δομές, κυρίως λοιπόν η δομή έχει Αφρικανούς, μονογονεϊκές οικογένειες και γι'αυτό έγινε αυτή η μετακίνηση. Αλλά αυτοί οι Αφρικανοί που πήγαν εκεί, ήταν μετανάστες, που είχαν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου. Η μετακίνηση λοιπόν έγινε όχι από την Ιταλία, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αλλά από τις δομές των νησιών στο Αιγαίο. Και μάλιστα έχω και συγκεκριμένους αριθμούς με ημερομηνίες και άτομα. Παραδείγματος χάριν σας λέω ότι 10 Μαρτίου μετακινήθηκαν στο Κρανίδι 14 άτομα από την Κω, 15 από τη Σάμο, στις 11 Μαρτίου 6 άτομα από την Λέρο, τα έχουμε όλα καταγεγραμμένα. Είναι Αφρικανοί που έφυγαν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να πάνε στη δομή Κρανιδίου, γιατί θέλουμε να διαμορφώνουμε όσο το δυνατόν, για πολλούς λόγους και ασφαλείας, ομοιογενείς δομές. Δεν ισχύει ότι δεχθήκαμε μετανάστες από την Ιταλία στη χώρα μας".

Ακούστε το ηχητικό:



via Press24.gr https://ift.tt/2zu6uCN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη