Γεννηματά: Πρώτοι καταγγείλαμε την κομπίνα με τα voucher από τις 27 Μαρτίου - ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία επίθεση στον Κυβέρνηση για τα ΚΕΚ και το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά που έκανε λόγο για κομπίνα, σκάνδαλο βάζοντας στο κάδρο των υπεύθυνων και τον Πρωθυπουργό.

«Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν τις τελευταίες ημέρες στο σκάνδαλο με τα voucher, χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιστημόνων για να μοιραστούν 36 εκατομμύρια στις εταιρείες με τις «ειδικές πλατφόρμες», που ουσιαστικά ελέγχονται από 3-4 φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση πρόσωπα. Συνολικά 88 εκ. σε πάσης φύσεως μεσάζοντες για προγράμματα-μαϊμού. Αυτό αποκαλύφθηκε και η Κυβέρνηση άρον άρον μάζεψε τα άπλυτα της», είπε η κα. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι μένουν παντελώς ακάλυπτοι. Εμείς θα επιμείνουμε να διερευνηθεί η υπόθεση και να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Γιατί ακόμη και το επιχείρημα για άντληση χρημάτων -εκ των υστέρων -από το ΕΣΠΑ αποδείχθηκε σαθρό. Έγγραφο της ΕΕ αποκάλυψε ότι θα μπορούσαν να επιδοτηθούν απευθείας οι αυτοαπασχολούμενοι, με βάση τα νέα δεδομένα της κρίσης. Δεν το ζήτησε καν η Κυβέρνηση. Και πονηριές και ψέματα».

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πρώτοι καταγγείλαμε από τις 27 Μαρτίου το στήσιμο της κομπίνας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι εντολές και οι αποφάσεις. Δεν κάνουν μόνο λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας, είναι η εφαρμογή μιας ατζέντας. Η ευθύνη ανήκει πρώτα στον Πρωθυπουργό. Στο πρωθυπουργικό γραφείο άλλωστε συμφωνήθηκε και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα. Γι' αυτό και ο Υπουργός Εργασίας παραμένει ακόμη στην θέση του, την ώρα που τον αδειάζουν οι πάντες.Και η απάντηση του στη Βουλή χθες ποια ήταν; Προσέξτε! Ότι τα ίδια περίπου είχε κάνει, τους ίδιους είχε ευνοήσει και η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια και στους δυο λοιπόν για τα ίδια κόλπα!! Και με την ευκαιρία να επισημάνω ότι δεν μπορεί η κρίση να αποτελεί το πρόσχημα για αδιαφάνεια. Όπως γίνεται με τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δεν έχουν καμία σχέση με επείγουσες ανάγκες».

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/2yGAvPg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη