Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; Οδηγίες για σωστή χρήση (vid)

Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; Οδηγίες για σωστή χρήση (vid)

Οι μάσκες γίνονται από τη Δευτέρα υποχρεωτικές. Είναι όμως όλες το ίδιο κατάλληλες(υφασμάτινες και ιατρικές); Ποια είναι η σωστή τους χρήση;

Υποχρεωτική καθίσταται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η χρήση μάσκας, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό.

Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Ειδικότερα για την χρήση μάσκας:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
  • Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες και στα ΜΜΜ.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την καταλληλότητα των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης και των υφασμάτινων αντίστοιχα.

Όπως είπε, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν αρκεί για να προστατεύσει κάποιον από σταγονίδια, αρκεί μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για την αποφυγή επιβολής προστίμου.

Η χειρουργική μάσκα μίας χρήσης είναι εκείνη που προστατεύει, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίον πρέπει να χρησιμοποιείται, είναι πολύ συγκεκριμένος.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Πώς θα φτιάξετε μάσκες στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά - Τα πέντε λάθη που κάνουμε

Πώς θα δοκιμάζουμε στα δοκιμαστήρια ρούχα, ποια δεν θα πρέπει να δοκιμάζουμεώς θα δοκιμάζουμε στα δοκιμαστήρια ρούχα, ποια δεν θα πρέπει να δοκιμάζουμε



via Ειδησεις https://ift.tt/2SjPZj5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη