Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; Οδηγίες για σωστή χρήση (vid)

Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; Οδηγίες για σωστή χρήση (vid)

Οι μάσκες γίνονται από τη Δευτέρα υποχρεωτικές. Είναι όμως όλες το ίδιο κατάλληλες(υφασμάτινες και ιατρικές); Ποια είναι η σωστή τους χρήση;

Υποχρεωτική καθίσταται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η χρήση μάσκας, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό.

Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Ειδικότερα για την χρήση μάσκας:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζομένους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Και από εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.
  • Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες και στα ΜΜΜ.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την καταλληλότητα των χειρουργικών μασκών μίας χρήσης και των υφασμάτινων αντίστοιχα.

Όπως είπε, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας δεν αρκεί για να προστατεύσει κάποιον από σταγονίδια, αρκεί μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για την αποφυγή επιβολής προστίμου.

Η χειρουργική μάσκα μίας χρήσης είναι εκείνη που προστατεύει, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίον πρέπει να χρησιμοποιείται, είναι πολύ συγκεκριμένος.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Πώς θα φτιάξετε μάσκες στο σπίτι σας εύκολα και οικονομικά - Τα πέντε λάθη που κάνουμε

Πώς θα δοκιμάζουμε στα δοκιμαστήρια ρούχα, ποια δεν θα πρέπει να δοκιμάζουμεώς θα δοκιμάζουμε στα δοκιμαστήρια ρούχα, ποια δεν θα πρέπει να δοκιμάζουμεvia Ειδησεις https://ift.tt/2SjPZj5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.