Μοναδικό βίντεο: Η Αθήνα 100 χρόνια πριν σε…3D απεικόνιση! - Καλύτερη Λαμία

Μοναδικό βίντεο: Η Αθήνα 100 χρόνια πριν σε…3D απεικόνιση!
Μια 3D απεικόνιση που κυριολεκτικά θα σας μεταφέρει στην ωραιότερη Αθήνα που υπήρξε ποτέ...

«Αθήνα 1917. Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής»: Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που αξίζει κάθε Έλληνας να απολαύσει.

Μια έκθεση που διοργανώνει η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η οποία μας καλεί να γνωρίσουμε την Αθήνα του 1917 μέσα από ένα σπανιότατο οπτικοακουστικό υλικό που για καιρό βρισκόταν «θαμμένο» στα γαλλικά στρατιωτικά αρχεία και φέτος συμπληρώνει τα 100 του χρόνια!

Πρόκειται για μία συλλογή φωτογραφιών και φιλμς που φέρουν την υπογραφή δύο στρατιωτών ενός εκστρατευτικού σώματος 5.000 Γάλλων της συμμαχικής «Στρατιάς της Ανατολής» που έφτασε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διχασμού (φιλοβενιζελικοί – φιλοβασιλικοί) για να στηρίξει την είσοδό της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό της Αντάντ.

Στο σύνολό τους; 110 φωτογραφίες και δύο κινηματογραφικά φιλμ, τα οποία παρουσιάζονται στο πλαίσιο ενός πενταετούς ερευνητικού προγράμματος, για τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, από τις λήψεις αυτές δημιουργήθηκε ένα άψογο 3D βίντεο της παλιάς Αθήνας που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Η Έκθεση ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 12 Νοεμβρίου, προσφέροντας θέαμα όμοιο με αυτό:

from ΙΣΤΟΡΙΑ 365 https://ift.tt/2Z9Zq5v
via IFTTT
Από το Blogger.