Κυριάκος Πιερρακάκης: Το 13033 υπήρξε μια πρωτοβουλία που κατέστησε την τεχνολογία εργαλείο ενδυνάμωσης του πολίτη



Εδώ και λίγες ώρες το 13033 έπαψε να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, όπως συνέβαινε επί 42 ημέρες. Πλέον κάθε μας μετακίνηση γίνεται χωρίς SMS, χωρίς έντυπο, χωρίς ανησυχία μήπως ξεχάσαμε να στείλουμε μήνυμα πριν βγούμε - αλλά με σταθερή την ανάγκη να μείνουμε ασφαλείς και να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κλήθηκε να υλοποιήσει - σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους - ένα σύστημα για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών μέσα σε λίγες ώρες, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βρεθήκαμε να βιώνουμε και να πολεμάμε. Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε καινοτόμα, εφαρμόζοντας κάτι που δεν είχε εφαρμοστεί σε άλλη χώρα μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Το 13033 υπήρξε μια πρωτοβουλία που κατέστησε την τεχνολογία εργαλείο ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που αποτελεί πάγιο στόχο μας. Η εμπειρία αυτών των ημερών είναι για εμάς πολύτιμη. Διαπιστώσαμε ότι οι πολίτες είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι για το ψηφιακό άλμα. Και δεσμευόμαστε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει.


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2KWJIWq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη