Κρήτη: Απελευθέρωση» των μετακινήσεων από τις 18 Μαΐου

Κρήτη: Απελευθέρωση» των μετακινήσεων από τις 18 Μαΐου

Λόγω των βαρύτατων οικονομικών επιπτώσεων, η κυβέρνηση σκέφτεται την «απελευθέρωση» των μετακινήσεων προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, δηλαδή μία με δύο βδομάδες νωρίτερα από τα υπόλοιπα.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων θα γίνει, όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον, από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως και από τις 25 Μαΐου, και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως η κυβέρνηση εξετάζει να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, την ημερομηνία δηλαδή που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και αναμένεται να λάβει τις σχετικές απαντήσεις των ειδικών (το πολύ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Πάντως, αν αποφασιστεί η ταχύτερη απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά, θα υπάρχουν και συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Δηλαδή, σε πρώτη φάση θα αφορά στα μεγάλα νησιά και όχι τα μικρότερα που δεν διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες.

Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τις 18 Μαΐου έγινε αναφορά σε τρία συγκεκριμένα μεγάλα νησιά: την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Η επιλογή των νησιών αυτών γίνεται, όπως αναφέρθηκε, με γνώμονα το ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές και θα αρθεί ο περιορισμός στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στις εξαιρέσεις, θα περιλαμβάνεται και η μετακίνηση σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικές χώρας, με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο.

Περιοχές δηλαδή που έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού ενδέχεται να προστατευτούν μια ή δύο εβδομάδες ακόμη. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3fBc8Ul
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη