ΓΕΝΟΠ: 19 Μαΐου 1919 -19 Μαΐου 2020, 101 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ποντίων

ΓΕΝΟΠ: 19 Μαΐου 1919 -19 Μαΐου 2020, 101 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ποντίων

Στη συμπλήρωση 101 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ποντίων, αναφέρεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες και η εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι από τα πιο στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Μαζί με τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών ήταν το αποτέλεσμα των μαζικών διωγμών και της εθνοκάθαρσης που εφάρμοσε τον κίνημα των Νεοτούρκων.

Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε και να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη όχι μόνον ως δέσμευση απέναντι στα τραγικά θύματα (353.000) της Ποντιακής Γενοκτονίας αλλά και ως υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους λαούς ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον».

O Σπάρτακος

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ «Ο Σπάρτακος», με έδρα την Πτολεμαΐδα, τονίζει:

«Δεν Ξεχνάμε !

Προσφυγιά. Μια πληγή βαθειά που δεν κλείνει ποτέ. Ίσως και να μην ανακουφίζεται ποτέ.

Πόνος. Πόνος, πίκρα, πικρία και καημός.

Έγκλημα. Έγκλημα ειδεχθές.

Γενοκτονία.

Η ουσία; Όταν ένα έγκλημα δεν τιμωρείται, τότε επαναλαμβάνεται και για να μην συμβεί αυτό απαιτείται μόνιμος σχεδιασμός για τη «σωστή» διάσωση της ιστορίας, τη διάδοσή της αλλά και μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση της μνήμης.

101 χρόνια μετά, 353.000 θύματα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  να ζητούν δικαίωση ενώ οι Τούρκοι εξακολουθούν αρνούνται τη σφαγή του 1922 και συνεχίζουν απροκάλυπτα -όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιάσειστα ντοκουμέντα- να τα αποδίδουν σε «αναπόφευκτες κακουχίες και ακρότητες του πολέμου».

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και  «σφαδάζει» στη σκιά της αδικίας και της βαρβαρότητας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Τιμά την μνήμη του ποντιακού Ελληνισμού και στέκεται με δέος και αγωνιστική διάθεση δίπλα σε κάθε ενέργεια, σε κάθε προσπάθεια σε κάθε «φωνή» που υψώνεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα και την Τουρκική Κυβέρνηση».      

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3cNcXay
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.