Κορονοϊός: 615 θάνατοι σε 24 ώρες στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέγραψε 615 θάνατους εξαιτίας της COVID-19 και 10.503 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δηλαδή ημερήσιο απολογισμό που είναι ο πιο βαρύς μέχρι τώρα.

Συνολικά, ο απολογισμός στη Βραζιλία ανερχόταν μέχρι χθες σε 8.536 θανάτους από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός και 125.218 κρούσματα μόλυνσης. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 7,8% και τα νέα κρούσματα κατά 9,2% σε ένα 24ωρο.

Στα νέα κρούσματα συμπεριλαμβάνεται ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βραζιλίας, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Χέγκου Μπάχους, 59 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο απόστρατος αξιωματικός βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της COVID-19, διευκρινίζει το κείμενο. Το προσωπικό του αναμένει τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ στα οποία υποβλήθηκε κατ' οίκον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η είδηση εγείρει εκ νέου ερωτήματα για το εάν και κατά πόσον ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, έχει εκτεθεί στον κορονοϊό. Ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής την πανδημία, χαρακτηρίζοντας την COVID-19 «γριπούλα», κι εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών που έχουν επιβάλει πρακτικά όλοι οι κυβερνήτες των πολιτειών της Βραζιλίας, διότι λέει πως θα προκαλέσει ζημιά στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Η Γερουσία της Βραζιλίας ενέκρινε χθες Τετάρτη πακέτο στήριξης ύψους 10,5 δισεκ. δολαρίων για τις πόλεις και τις πολιτείες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας. Το σχέδιο νόμου αυτό διαβιβάστηκε στον πρόεδρο Μπολσονάρου προς υπογραφή και κύρωση.

via Press24.gr https://ift.tt/2zjnco8

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη