Κομοτηνή: 9-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 9-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Μητρόπολη
Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. " Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού." τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή και σημειώνεται: " Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ευχήθηκε να βγούμε γρήγορα από την δύσκολη αυτή κατάσταση και να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί στις Εκκλησίες μας τις Άγιες Μέρες."

Οικονομία- Αγορά
Επαναλειτουργία της αγοράς της πόλης
Ο Δήμος Κομοτηνής και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής εν όψει της επαναλειτουργίας της αγοράς της πόλης  ενώνουν τις δυνάμεις τους και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την τοπική οικονομία. "Η αγοραστική δύναμη όλων μας πρέπει να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ενίσχυσης των καταστημάτων της περιοχής μας και του εμπορικού μας κόσμου. Ένας εμπορικός κόσμος, που πλήττεται καίρια από τη λαίλαπα της πρωτοφανούς πανδημίας και ο οποίος αποτελεί τη βασική ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης του τόπου μας." Αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση. Και σημειώνεται: «Το σύνθημα «Η αγοραστική μας δύναμη μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας» ας γίνει για όλους μας συνειδητή στάση ζωής.»

Εορτασμοί – Επέτειοι
Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης
Η ΤΕ ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ και το παράρτημα ΡΟΔΟΠΗΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων σήμερα Σάββατο 9 Μάη στις 11 το πρωί, στο μνημείο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, τιμώντας την 9η ΜΑΗ μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

 

Πολιτική- Κόμματα – Κινήματα
Ανακοίνωση του Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
«Ο Υπουργός των Οικονομικών που δεν μπορεί στοιχειωδώς να υπολογίσει την ύφεση, ξεκίνησε από 0% για να φτάσει στο 10% εγκαταλείπει στην μοίρα της την ραχοκοκοκαλιά της μεσαίας τάξης.» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο κος Σταμάτης Σακελλίων και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι « Το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι φανερό. Οι απολύσεις χιλιάδων από το βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και η επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς των εργολάβων με επιβάρυνση του δημοσίου είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης και ήδη συμβαίνει.»
«Αντίο» στον Δ. Κρεμαστινό από τον Ιλχάν Αχμέτ
Το δικό του «αντίο» στον Δημήτρη Κρεμαστινό απηύθυνε δια μέσου του προσωπικού του λογαριασμού στο fb ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμετ. «Συνυπήρξα με τον Δημήτρη Κρεμαστινό για τρία χρόνια σε όλες τις καλές και δύσκολες στιγμές του Κινήματος Αλλαγής. Θέλησε πάντα να μου απευθύνει χρήσιμες πληροφορίες και παραινέσεις για το παρόν και το μέλλον της παράταξης και εκδήλωνε με κάθε ευκαιρία το ενδιαφέρον του για την Θράκη για τα ιδιαίτερα προβλήματα της» έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο «με βαθιά πολιτική και ακαδημαϊκή παιδεία που λάμπρυνε με την παρουσία του τον κόσμο των επιστημών και το ελληνικό κοινοβούλιο από την τιμητική θέση του αντιπροέδρου του». «Θα μας λείψει σε μια εποχή που η καθαρή ματιά του και οι αστείρευτες γνώσεις του ήταν περισσότερο απαραίτητες από ποτέ» κατέληξε ο ίδιος.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμαρχος Ξάνθης: Εμπιστευόμαστε τους νέους μας με απόλυτο τρόπο και έχουμε την ευθύνη να τους παρέχουμε τα πάντα.
«Ο Δήμος Ξάνθης με το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Σουά, έχει προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες και κάθε τμήμα ξεχωριστά, με εξοπλισμό, αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και είδη καθαρισμού, ενώ έχει διαθέσει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όλες τις καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία μας που μπαίνουν σε λειτουργία, να είναι υποδειγματικά καθαρά.» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης ο κος Μανόλης Τσέπελης. Στην ίδια  ανακοίνωσή  σημειώνει ότι «Οι απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων έχουν ξεκινήσει με τους εξωτερικούς και αύλειους χώρους και ήδη ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων, την ενδελεχή απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σε όλη τη διάρκεια του Σχολικού Έτους.»

Δ.Π.Θ.
Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις στο ΔΠΘ
Απόφαση για διεξαγωγή της εξεταστικής εξ αποστάσεως και όχι με φυσική παρουσία των φοιτητών πήρε το ΔΠΘ. Συγκεκριμένα, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που διαθέτει το πανεπιστήμιο στις εγκαταστάσεις του, αλλά και οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αποφασίστηκε ότι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να υποστηρίξει γραπτές εξετάσεις με φυσική παρουσία. Κατ' αυτό τον τρόπο, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, με το Δ.Π.Θ. ν' αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα e-εργαλεία που διαθέτει. Ο ακριβής τρόπος διεξαγωγής της εξεταστικής και οι ημερομηνίες θα γίνουν γνωστά προσεχώς. Το μόνο σίγουρο είναι η εξεταστική του εξαμήνου δεν θα χαθεί για τους φοιτητές.

Παιδεία
12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής-1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο
Το «ρομπότ των δασών», ένας ρομποτικός σκύλος-φύλακας που με τους αισθητήρες του εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση ή θόρυβο , ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που κατασκευάστηκε με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ένα αυτόνομο όχημα, αλλά και ένας εκτυπωτής Braille για όσους έχουν προβλήματα όρασης, είναι μερικές μόνο από τις 100 εργασίες που θα παρουσιαστούν από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του 12ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη.
Εθελοντισμός
Εθελοντική Αιμοδοσία από το ιατρικό προσωπικό στο ΓΝ Κομοτηνής
Το ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Κομοτηνής, στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, στην πρώτη γραμμή για να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό, το αίμα συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών από μονάδες αίματος, οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες. Η ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας, καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα μετάδοσης του Koρωνοϊού ή άλλου αναπνευστικού ιού με μετάγγιση αίματος, οι αιμοδότες μπορούν άφοβα να προσφέρουν αίμα.
Μεταφορές
Νέα δρομολόγια από Κομοτηνή
Από την Δευτέρα 11 Μαΐου, προστίθενται νέα δρομολόγια από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή. Για πληροφορίες, στο 2531022912.

 

 

Καιρός Σάββατο και Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από το απόγευμα, στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2Why3Ih
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.