B. Κόκκαλης: Αντισυνταγματική η τηλεκπαίδευση

B. Κόκκαλης: Αντισυνταγματική η τηλεκπαίδευση

Θέτοντας ανοιχτά ζήτημα συνταγματικότητας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ζητά από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως «να πάρει πίσω» την τροπολογία για την τηλεκπαίδευση.
Τονίζει μεταξύ άλλων:
Η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή για την διδασκαλία και την παράδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο με την χρήση μέσων τεχνολογίας, επιφανειακά κατατείνει στην μη αποξένωση των μαθητών από την διδασκαλία και στην απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην παράδοση του μαθήματος, όμως, συγχρόνως, είναι προφανές, ότι θίγει ευθέως και βάναυσα την υπόσταση και την προσωπικότητα του μαθητή και του εκπαιδευτικού αναγκάζοντάς τους να λαμβάνουν και να παρέχουν γνώση αντίστοιχα, υπό συνθήκες ζωντανής παρακολούθησης.

Γνώριζε καλά το υπουργείο Παιδείας, ότι θυσιάζει τα προσωπικά δεδομένα και τις ελευθερίες χιλιάδων παιδιών και εκπαιδευτικών, ότι εισχωρεί βίαια στην σχέση των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία με την εν λόγω τροπολογία, και γι αυτό άλλωστε η ρύθμιση αυτή δεν τέθηκε καν σε δημόσια διαβούλευση. Δεν εκλήθησαν κοινωνικοί εταίροι, δεν άκουσε το Υπουργείο τις θέσεις της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά μονομερώς επέβαλε μια ρύθμιση, δήθεν κατεπείγουσα, που θα γεννήσει πληθώρα προβλημάτων, συγκριτικά με όσα σκοπεύει να λύσει.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3dBxWgy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη