Επίσημη επιβεβαίωση: Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

Επίσημη επιβεβαίωση: Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

Η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα και αναμένει την εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν νωρίτερα καφετέριες και εστιατόρια, δηλαδή να αρθεί η καραντίνα στην εστίαση πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Νωρίτερα το άνοιγμα στην εστίαση; Καφετέριες και εστιατόρια θα μπορούν να είναι και πάλι διαθέσιμα στο κοινό πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«To συνολικό πρόσημο είναι πολύ θετικό» δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την επανέναρξη της λειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από την Γ΄ Λυκείου) και των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Μεγάλη συμμετοχή στα ιδιωτικά - μικρότερη στα δημόσια

Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η συμμετοχή - τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια - «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ξεπέρασε το αναμενόμενο». Μάλιστα, όπως επισήμανε, η συμμετοχή στα ιδιωτικά ξεπέρασε το 80% και στα δημόσια το 50%.

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν άλλα σημεία πέραν της Αριστείδου όπου υπήρχε πρόβλημα» και ότι «αυτοί που συνωστίζονται πρέπει να σκεφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Πότε θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τελικά και πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι κομβικό είναι η ημερομηνία της 18ης Μαΐου» τόνισε, για την ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων μεταξύ νομών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος), λόγω των αναπτυγμένων τουριστικών υποδομών.

Όσον αφορά την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα» των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι σχετίζεται αποκλειστικά με τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας και στα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Llznnq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη