ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα θα μειωθεί - Τι εξετάζεται για προκαταβολή φόρου - ΒΙΝΤΕΟ

Το πρώτο κύμα φοροελαφρύνσεων σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τις προσεχείς μέρες η Κυβέρνηση με το πακέτο αυτό να περιλαμβάνει μειώσεις του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση κινείται στην γραμμή των στοχευμένων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μειώσεων φόρου, καθώς υπάρχουν περιορισμένες δημοσιονομικές αντοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πακέτο φοροελαφρύνσεων το οποίο «κλείδωσε» και πρόκειται να ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, προβλέπει τα εξής:

- Ο ΦΠΑ θα πέσει κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες από το 24 στο 13%, για τον καφέ, τα αναψυκτικά, τα ροφήματα, τους χυμούς και το τσάι, αλλά και για τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

- Υπάρχει το ενδεχόμενο ο ΦΠΑ για όλη την εστίαση να μειωθεί στο 11-12%, αλλά το σενάριο ότι μπορεί στις διανυκτερεύσεις να πέσει από το 13 στο 6% να απομακρύνεται, γιατί έχει υψηλό δημοσιονομικό κόστος.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει τη μείωση προκαταβολής φόρου από το 100 στο 50 -70%, ενώ στο τέλος του μήνα θα ανακοινώσει φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακίνητων που υπέστησαν μείωση 40% στα ενοίκια.

Δείτε το βίντεο από το Mega:via Press24.gr https://ift.tt/3bmcquM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.