Πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στη Μαγιόρκα

Πιλοτικό πρόγραμμα διακοπών στη Μαγιόρκα

Με τουρίστες προερχόμενους από χώρες με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, θα υλοποιήσουν πιλοτικό πρόγραμμα για διακοπές στην Μαγιόρκα στο τέλος του μήνα οι Βαλεαρίδες Νήσοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Φρανσίνα Αρμενγκόλ στην Handelsblatt, οι πρώτοι τουρίστες θα φθάσουν στην περιοχή στο τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου και θα προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Για την Γερμανία, η συνεργασία θα γίνει με τον Όμιλο TUI, εκπρόσωπος του οποίου επιβεβαίωσε το σχέδιο στην BILD.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου αποτελεί, όπως διευκρίνισε η κυρία Αρμενγκόλ, η ισπανική κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα για όσους προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να άρει το μέτρο για την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων που ισχύει σήμερα. Η πρόεδρος των Βαλεαρίδων διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κεντρική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί και τα αεροδρόμια να ανοίξουν και πάλι στο τέλος Ιουνίου για τουρισμό από την Ευρώπη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2TafUdt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.