Σύμβαση της Περιφέρειας με την Ένωση Καταναλωτών

Σύμβαση της Περιφέρειας με την Ένωση Καταναλωτών

Τη σύμβαση που αφορά στην παροχή συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο της επισιτιστικής βοήθειας, ύψους 55.000 ευρώ, συνυπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά.

Συγκεκριμένα η Ένωση Καταναλωτών σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας και υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:

-Διοργάνωση δραστηριοτήτων για τα παιδιά των ωφελούμενων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης, και παροχή συμβουλών διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού 2020-2021.

-Παροχή νομικών συμβουλών σε νοικοκυριά και διοργάνωση πολυθεματικών δραστηριοτήτων στους ωφελούμενους.

Ο κ. Βαμβακάς σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και υλοποιεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την οικονομική και την ψυχοκοινωνική τους στήριξη. Η υπογραφή της  σύμβασης είναι σημαντική όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ και στην αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και νομικών τους προβλημάτων».

Επίσης, στα πλαίσια της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, οι οποίες θα υλοποιήσουν συνοδευτικά μέτρα που αφορούν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προστασίας της υγείας και ενημέρωσης των ωφελούμενων του Προγράμματος, σε θέματα ειδικών εκτάκτων περιστάσεων (COVID-19), στην ψυχοκοινωνική στήριξη, στην εφαρμογή του κοινωνικού φροντιστηρίου και σε δράσεις καθοδήγησης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Σπύρος Επιτροπάκης,  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Κώστας Δρακάκης, η Κοινωνική Λειτουργός της Ένωσης, Μαρίνα Χατζητζάνου, και τα στελέχη της, Μαρία Μανωλάκη και Πηνελόπη Μιχελάκη.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3cUCcI1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.