Χαρδαλιάς: Επανεκκίνηση του τουρισμού - Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί

Χαρδαλιάς: Επανεκκίνηση του τουρισμού - Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι έχουν προβλεφτεί όλες οι παράμετροι για τις δομές υγείας στα νησιά αλλά και για την προστασία των πολιτών.

«Το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών». Αυτό δήλωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι «από την Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται τα ταξίδια προς τα νησιά και ανοίγουν οι χώροι εστίασης».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, «την ίδια ημέρα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία».

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «από την απελευθέρωση στο πεδίο του τουρισμού θα εξαιρεθούν χώρες με σοβαρά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά». «Θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι, όπου χρειαστεί. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επιφυλακή και σε εγρήγορση. Ειδικά για τις πτήσεις το τεστ - καραντίνα συνεχίζεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα έχουν προσγειωθεί 21 πτήσεις με μόλις ένα θετικό κρούσμα! Μόλις χθες έγιναν 548 τεστ από τρεις πτήσεις από την Γερμανία και όλα ήταν αρνητικά...»

Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος για μεταφορά ασθενών.via Ειδησεις https://ift.tt/2LOYT4I
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.