ΑΠΘ: Λειτουργεί και πάλι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων

ΑΠΘ: Λειτουργεί και πάλι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Εξωτερικά Ιατρεία της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει ξανά και το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων νεφρού από ζώντα δότη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ έχουν πραγματοποιηθεί δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος και τέσσερις νεφρών, εν καιρώ πανδημίας COVID-19, αξιοποιώντας το 100% των οργάνων δοτών από τη Βουλγαρία , η οποία είχε αναστείλει το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων.

 

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, Νικόλαος Αντωνιάδης οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη την αίσθηση της επιστημονικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με απόλυτη επιτυχία, υπό τον κεντρικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία όλων των Μεταμοσχευτικών Κέντρων της χώρας. Παράλληλα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά, με εξαίρεση τις μετακινήσεις στη Κύπρο, που ελληνική μεταμοσχευτική ομάδα μετέβη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για λήψη οργάνων.

«Έτσι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ αποτέλεσε την πράξη το πιο δραστήριο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της χώρας, συνεισφέροντας σημαντικά στην ένδεια των προσφερόμενων πτωματικών μοσχευμάτων. Η πανδημία ομολογουμένως επιδείνωσε τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα της χώρας αλλά η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, επαναλειτουργεί το πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων Νεφρού από ζώντα δότη αξιολογώντας τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα της κοινότητας, σχετικά με τον επιπολασμό, στο κρίσιμο αυτό διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν στη χώρα μας» προσθέτει ο κ. Αντωνιάδης.

Ενημέρωση για τους μεταμοσχευμένους


Παράλληλα, η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ ενημερώνει τους μεταμοσχευμένους ασθενείς της, καθώς και τους υποψήφιους λήπτες ηπατικού, νεφρικού και παγκρεατικού μοσχεύματος, ότι:

- Από την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ., τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα, χωροταξικά και χρονικά, μέτρα στο χώρο του Εξωτερικού Ιατρείου (ΕΙ) της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, γραφείο 22Α και 22Β στο Ισόγειο του Β΄ κτιρίου ως εξής::
- Μεταμόσχευση Ήπατος κάθε Τρίτη, στις ώρες 09.00-13.30
- Μεταμόσχευση Νεφρού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, στις ώρες 09.00-13.30
- Μεταμόσχευση Παγκρέατος κάθε Τρίτη, στις ώρες 09.00-13.30
- Γενικής Χειρουργικής κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, στις ώρες 09.00-13.30
- Είναι δυνατή η εκτέλεση της άυλης συνταγογράφησης, προς διευκόλυνση των ασθενών και αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του νοσοκομείου.
Τα ραντεβού κλείνονται κατά τις καθημερινές εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, Εορτών και Αργιών και σε ώρες 07.30 έως 14.30. Τα ραντεβού κλείνονται με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 2310-892.500, πρόσβαση στο διαδίκτυο (e-rantevou) στη διεύθυνση https://ift.tt/2Hz74S7. Για οποιαδήποτε ερώτηση-διευκόλυνση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο Γραφείο Συντονισμού: 2313312068.

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2yV8Udy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη