Στήριξη της εστίασης ζήτησαν από την Περιφέρεια τα σωματεία της Βοιωτίας

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης στη Βοιωτία απασχόλησε τη συνάντηση που είχε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά με τους προέδρους των αντίστοιχων σωματείων Λιβαδειάς και Θήβας, Γιάννη Μουρτζούνη και Παναγιώτη Χαρατσή.

 

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του κλάδου και ζητήθηκε η αρωγή της περιφέρειας για την ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους.

 

Οι επιχειρηματίες της εστίασης που βλέπουν την επόμενη μέρα με σκεπτικισμό ζητούν άμεση χρηματοδότηση και φορολογικές διευκολύνσεις ώστε να μην χρειαστεί να βάλουν λουκέτο, στα καταστήματα τους.

 

Παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή της περιφέρειας, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, όπως οι υγειονομικοί έλεγχοι, να γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε και όχι από άλλου ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Από μεριά της η κ. Παπαθωμά ανέλαβε τη δέσμευση για στήριξη του κλάδου σημειώνοντας ότι ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός βρίσκεται σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δράσεων ενίσχυσης τους.

 

«Θέλουμε η επόμενη μέρα να συνεχίσει να είναι καθαρή για τη Βοιωτία. Μόλις 19 κρούσματα,  η Στερεά Ελλάδα εκ των οποίων τα 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.  Εκ των 4  κρουσμάτων τα 2 εισαγόμενα.

 

Όλο αυτό το διάστημα είμασταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού μας καθώς και με τους Προέδρους Εστίασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.  Συζητούμε τις προτάσεις τους γιατί η εποχή που ακολουθεί πρέπει να συνεχίσει να είναι καθαρή.

 

Στην περίοδο της καραντίνας από τη Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Β.  διενεργήθηκαν 42 έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήταν  σε λειτουργία (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία και πρατήρια άρτου, super market) καθώς και  καφετέριες και οβελιστήρια που λειτουργούσαν ως take away σε όλη την σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας .

 

Ευχαριστώ τους πολίτες της Βοιωτίας για την άριστη τήρηση των μέτρων και βεβαίως να στείλω ξανά  το μήνυμα ότι σ΄ αυτή τη νέα εποχή προσέχουμε  περισσότερο από πριν», τόνισε σε δηλώσεις η κ. Παπαθωμά.





via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/3dqLyuS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη