Χαρδαλιάς: Δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί

Χαρδαλιάς: Δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε ότι τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που αφορούν τα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης.

Αναφορικά με τις πτήσεις και τον έλεγχο των εισερχόμενων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η διαδικασία της 14ήμερης καραντίνας συνεχίζεται κανονικά μέχρι και την 21η Μαΐου. Παρατήρησε πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

Επίσης, ενημέρωσε πως πλέον θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ενώ θα υπάρξει η δημιουργία ειδικών χώρων καραντίνας ανά περιφέρεια και ανά νησί με στόχο να ενισχυθούν οι δομές υγείας με το άνοιγμα της τουριστικής κίνησης.



via Ειδησεις https://ift.tt/36kUHD8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη