Κικίλιας: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι

Κικίλιας: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη θερινή περίοδο, ώστε να συνδυαστεί ο τουρισμός με τα αναγκαία μέτρα για τον κορωνοϊό, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Καταλαβαίνω τη μεγάλη ανάγκη για τουρισμό» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση των πρότζεκτ για το καλοκαίρι, στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας να υποδεχθεί τους τουρίστες και «καλώς εχόντων των πραγμάτων τον εξωτερικό τουρισμό».

Το σχέδιο λαμβάνει υπόψη τις υποδομές σε ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά, τις διαθέσιμες κλίνες για Covid - 19, τον αριθμό των γιατρών του Δημοσίου κ.ά. Στην ερώτηση της Μ Ζαχαρέα για το αν θα υπάρχει ο αναγκαίο εξοπλισμός σε ένα τουριστικό θέρετρο, στην περίπτωση που εκδηλωθεί κρούσμα κορωνοϊού, απάντησε ο κ. Κικίλιας: «Πιστεύω, ναι. Σε μια τεράστια κρίση τα καταφέραμε μέσα από τις δομές μας και τα νοσοκομεία αναφοράς και όλους τους επαγγελματίες της Υγείας, τους οποίους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα τα καταφέρουμε και τη θερινή περίοδο».

Για συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ και τη χορήγηση τεστ αντισωμάτων με δωρεά ιδιωτών, ο Υπουργός Υγείας ανάφερε ότι «αποτελεί διπλό credit για τη χώρα» ότι διπλωμάτες μεγάλων κρατών και επιχειρήσεις «αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έκανε η χώρα». Όπως τόνισε, το τεστ επιτρέπει διαγνωστικές μελέτες και σε δεύτερο χρόνο «και όπου υπάρχουν μικροεστίες του ιού θα μπορούμε αμέσως να παρέμβουμε».

Η «προίκα» που αφήνει η αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ

«Η προίκα στο ΕΣΥ είναι η ενίσχυση και η επέκταση της κατασκευής κι άλλων ΜΕΘ. Μιλήσαμε για 1200 κλίνες ΜΕΘ εντός του 2020. Θα φτάσουμε στο μέσο όρο κλινών ΜΕΘ ανά κάτοικο στην ΕΕ για να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια τους πολίτες μας. Είναι μια παρακαταθήκη» υπογράμμισε ο κ, Κικίλιας για την υποδομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο οποίος κατέληξε: «Θα πάμε σε ένα επόμενο επίπεδο όπου η παροχή υπηρεσιών θα είναι αυτή που αξίζει ο Έλληνας πολίτης». .



via Ειδησεις https://ift.tt/2WxISWS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη