Παναγιώτης Ιακωβής: Το δεύτερο στάδιο - Της Ευθύνης και του Θάρρους


Το δεύτερο στάδιο:

Της Ευθύνης και του Θάρρους
____________

Η Ελλάδα μας, η Κύπρος μας, επέδειξαν ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης. Και εμείς, οι Πολίτες, και η Κυβέρνηση και η Επιστημονική Κοινότητα.

Περιορίσαμε το κακό.

Τώρα, έρχεται μια πιο δύσκολη περίοδος. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο καθορισμένα και αυστηρά. Ο καθένας μας οφείλει να προσέχει τις επαφές, τον συνωστισμό και την ατομική του υγιεινή.
Σε αυτό το δεύτερο στάδιο, οφείλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε την Πατρίδα, την υγεία μας, χωρίς να είμαστε κλεισμένοι μέσα, αλλά όντας λειτουργικοί.

Όσο περισσότερη είναι η Ελευθερία, τόσο περισσότερη πρέπει να είναι η Ευθύνη.

Ας μην παρασυρόμαστε από ανεύθυνους που ωρύονται για Συνωμοσίες, 5G και άλλες ανοησίες.

Κρίσιμη είναι, ξανά, η στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων συμπολιτών μας. Αυτών που δεν μπορούν να σηκώσουν το Υγειονομικό αλλά και το Οικονομικό βάρος της Πανδημίας. Κρίσιμη είναι η εκκίνηση της Οικονομίας, της Κοινωνίας, της Παιδείας. Με προσοχή και σύστημα.

Ο Πολιτισμός μας θα φανεί από την στήριξη των λιγότερο προνομιούχων. Των ασθενών, των φτωχών, των γερόντων, των ταλαιπωρημένων ψυχικά. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν "απρόσβλητες" ελίτ.

Ότι είμαστε όλοι "Συνδεδεμένοι".

Και όταν θα έρθει η χαρμόσυνη στιγμή του Εμβολιασμού, που η Επιστήμη θα έχει νικήσει το "θηρίο", τότε θα μπορούμε να πούμε ότι τελικά "νικήσαμε".
Αλλά όχι ακόμα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Ας σταθούμε με σοβαρότητα και θάρρος.

Όχι ως δειλοί, πνευματικά νωθροί και ανεύθυνοι, που ψάχνουν ψεύτικες ιστοριούλες που θα τους απαλλάξουν από την ατομική τους ευθύνη.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη