Τραμπ: Χειρότερη από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους η πανδημία

Τραμπ: Χειρότερη από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους η πανδημία

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πλέον, χειρότερη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, την κρίση του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι χειρότερο από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου», αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Ακόμη, συνέκρινε την πανδημία με την αιφνιδιαστική επίθεση της Ιαπωνίας το 1941 στην στρατιωτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη.

«Είναι χειρότερο από το Περλ Χάρμπορ», τόνισε από το Οβάλ Γραφείο, αναφερόμενος στην αεροπορική επίθεση που σκότωσε περισσότερους από 2.400 Αμερικανούς στρατιώτες και ώθησε τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν έχει ξαναϋπάρξει μια επίθεση τέτοιου χαρακτήρα. Και δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε, γιατί τελικά ανακάλεσε την απόφασή του, να διαλύσει την ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Λευκού Οίκου, που έχει συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την πανδημία σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Δεν συνειδητοποίησα πόσο δημοφιλής ήταν η ομάδα κρίσης», είπε, προσθέτοντας ότι «δύο ή τρία» άτομα θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτή. «Την εκτιμά πολύ το κοινό», ανέφερε ακόμη.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε πει, ότι αυτή η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ η δουλειά της θα ανατεθεί στα υπουργεία, σε μια πιο «παραδοσιακή» μορφή.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν φόρεσε μάσκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο εργοστάσιο αεροναυπηγικής Honeywell International Inc στο Φοίνιξ, που κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες προσώπου, αφού συμβουλεύτηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, λέγοντας πως δοκίμασε μια.

Ο Τραμπ φόρεσε προστατευτικά γυαλιά στην επίσκεψή του στο εργοστάσιο αλλά δεν φόρεσε μάσκα, αν και οι εργαζόμενοι εκεί φορούσαν και διακρινόταν μια πινακίδα που έγραφε: «Προσοχή: Απαιτείται Μάσκα Προσώπου σε αυτό το Τμήμα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το φράγμα των 70.000 θανάτων που σχετίζονται με τον ιό και ενδέχεται να φτάσουν τις 100.000 πριν από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με πολλά επιδημιολογικά μοντέλα.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2zYgN22
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.