Δύσκολες ώρες για παλιό άσο του θρυλικού Άγιαξ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ ο Βιμ Σουούρμπιερ, βασικό στέλεχος του μεγάλου Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας τη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στις 25 Απριλίου στο σπίτι του, όπου διαμένει μόνος. Χρειάστηκε, μάλιστα, να περάσουν κάποιες μέρες για να τον βρει η πρώην σύζυγός του, η οποία ανησύχησε, επειδή ο 75χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις της.

Ο Σουούρμπιερ αγωνίστηκε στον Άγιαξ για 13 ολόκληρα χρόνια, από το 1964 ως το 1977, συμπληρώνοντας 392 συμμετοχές. Πλάγιος αμυντικός που μπορούσε να παίξει όλη την πλευρά (συνήθως δεξιά), θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτέλεσε προάγγελο των σημερινών full-back. Με τον «Αίαντα» κατέκτησε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, επτά πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ολλανδίας, ένα Διηπειρωτικό και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ με την εθνική Ολλανδίας έπαιξε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1974 και το 1978. Αργότερα αγωνίστηκε στη Σάλκε και τη γαλλική Μετς, ενώ έκλεισε την καριέρα του στις ΗΠΑ.



via Press24.gr https://ift.tt/2Ws0tPO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη