Ζημιές από τον καύσωνα στα επιτραπέζια σταφύλια

Ζημιές από τον καύσωνα στα επιτραπέζια σταφύλια

Ζημιές στις πρώιμες ποικιλίες των επιτραπέζιων σταφυλιών προκάλεσε ο καύσωνας που έπληξε την Κρήτη από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι την Τετάρτη.  

«Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοιο καύσωνα μήνα Μάιο», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκης και προσθέτει: «Η ζημιά είναι τεράστια. Το ακριβές μέγεθός της αποτυπώνει αυτές τις μέρες ο ΕΛΓΑ, όμως σε κάποιες περιπτώσεις και το 90%»

«Οι περισσότερες πρώιμες ποικιλίες ήταν στην ανθοφορία, δηλαδή στο πιο ευαίσθητο στάδιο», εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, αναφέροντας, «περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την αναγγελία για την κατάθεση αιτήσεων από τους αγρότες, από τη στιγμή που υπάρχουν στοιχεία για θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου».

«Ευελπιστούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανοίξει το σύστημα, για να πάνε να δηλώσουν μόνο τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες», καταλήγει ο κ. Χιλετζάκης.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cToYey
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη