ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ από την Περιφέρεια Αττικής η αγορά του κτιρίου (πρώην ΟΠΑΠ) στο Περιστέρι...

Μεθυμάκη Άννα 
ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, με νέα απόφασή της (5/5/2020), ανεκάλεσε παλαιότερη απόφαση για την αγορά του κτιρίου Συγγελίδη (πρώην ΟΠΑΠ, Περιστέρι), ως έδρα των Κεντρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και ματαίωσε τον σχετικό διαγωνισμό.
Η αντίθεσή μου για την εν λόγω αγορά, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, έχει εκφραστεί επανειλημμένα, σε όλες τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, από το 2016 μέχρι σήμερα, στις οποίες συμμετείχα και αφορούσαν το θέμα αυτό.Ήταν για μένα ένας μεγάλος προσωπικός αγώνας και χαίρομαι ιδιαίτερα που φτάσαμε στη σημερινή νέα απόφαση ανάκλησης, που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την αγορά ενός ακριβού κτιρίου και εκτός των χωρικών ορίων της διακήρυξης.
Είχα επισημάνει ότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται εκτός του γεωγραφικού κέντρου της Περιφέρειας, έχει δύσκολη πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο για τους πολίτες, τους εργαζόμενους αλλά και για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Επιπλέον, το τίμημα της μοναδικής προσφοράς ήταν εξαρχής πολύ υψηλό. Όπως αποδείχτηκε τελικά, η διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και αγοραίας αξίας, ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια (75%) από αυτήν που είχε παρουσιαστεί (35%) στην εισήγηση προς το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Χαίρομαι που δικαιώνομαι σ' ένα θέμα, που έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από την αρχή με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους πολίτες της Περιφέρειας και στην κοινή λογική. Δεν θα σταματήσω ν' αγωνίζομαι για το συμφέρον των πολιτών της Περιφέρειάς μου.ΑΝΝΑ ΜΕΘΥΜΑΚΗ
Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής


via Press24.gr https://ift.tt/2SJtftc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.