Σύλλογος Δασκάλων: Οχι στην αλλοίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Σύλλογος Δασκάλων: Οχι στην αλλοίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Παπαποστόλου «η κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που σχετίζεται με την ανεπανόρθωτη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παιδαγωγικής διαδικασίας στη σχολική τάξη. Με αυτήν, μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση.
Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.
· Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.
· Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες,.
· Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου.
· Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.
Στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας με την αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό θα έχουμε τη νέα σχολική χρονιά 120 τμήματα λιγότερα, με συνέπεια λιγότερες αποσπάσεις στο Νομό Λάρισας και γενικότερα λιγότερες μεταθέσεις και λιγότερους διορισμούς», τόνισε ο κ. Παπαποστόλου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2SYBr8Y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.