Το παράδοξο της πρόληψης και οι ανεύθυνες κριτικές



Αυτό συμβαίνει όταν όλα πάνε καλά μετά από τη συστηματική πρόληψη και τα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνάμε πως σε κάποιες άλλες χώρες τα κρούσματα αυξάνονται κατά εκατοντάδες ή ακόμα και κατά χιλιάδες καθημερινά.

Ξεχνάμε πως αυτή την κόκκινη γραμμή βλέπαμε στα γραφήματα για τις άλλες χώρες τότε που φοβόμασταν πως μπορεί να συμβεί και στη δική μας.

Ξεχνάμε πως οι προσπάθειες καρποφόρησαν επειδή προσέχαμε. Και αρχίζουν οι συζητήσεις. Και τα «Γιατί όλος αυτός ο χαμός;»

Συστημικός ο Τσιόδρας, μικρός Φύρερ ο Χαρδαλιάς, εξαπάτηση πολιτών έβλεπαν διάφορι συνωμοσιολόγοι, αρπαγή περιουσιών κάποιοι άλλοι, η ώρα της επέλασης των μεταναστών έλεγαν κάποιοι τρίτοι.

Όλα τα σενάρια ακούστηκαν και αναλύθηκαν ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο κυρίως, που και η κουτσή Μαρία έχει μάθει τα πάντα από την έγκυρη πηγή του.... ταξιτζή.

Ξεχνούν τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και τα εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, παγκοσμίως.

Σκέφτονται όλοι την διολίσθηση της οικονομίας και ξεχνούν ή δεν έχουν βιώσει πως είναι έστω και μια ημέρα στο νοσοκομείο.

Αν όμως δεν είχαμε προσέξει και υπομείνει στωικά τον εγκλεισμό, τι θα λέγαμε τώρα;

Τώρα που επανερχόμαστε στις δουλειές μας, και σταματά η απομόνωση, να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Για να μειώσουμε τις πιθανότητες να επιβαρύνουμε τώρα το σύστημα υγείας. Τώρα ξέρουμε πως το πιο σημαντικό είναι αυτό.


via e-hani https://ift.tt/2W18HhH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη