Κορονοϊος: Γιατί η Ελλάδα δεν κήρυξε το τέλος της επιδημίας όπως η Σλοβενία - Η εξήγηση Τσιόδρα

Κορονοϊος: Γιατί η Ελλάδα δεν κήρυξε το τέλος της επιδημίας όπως η Σλοβενία - Η εξήγηση Τσιόδρα

Η Σλοβενία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έχει δηλώσει επίσημα το τέλος στην επιδημία κορονοϊού στην επικράτειά της, καθώς ο δείκτης Ro είναι κάτω από το 1, όπως και στην Ελλάδα. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην κήρυξη του τέλους της επιδημίας ο κ.Τσιόδρας απάντησε:

«Πολλές χώρες έχουν καταφέρει να καταφέρει να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου στο γενικό πληθυσμό. Η καμπύλη γίνεται επίπεδη και μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων. Νομίζω ότι είναι πρόωρο να προβούμε σε αυτή την κίνηση.

Εξήγησα χθες τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αυτό ακόμα. Σίγουρα το πρώτο κύμα της επιδημίας στην πατρίδα μας έχει υποχωρήσει και έχουμε μικρή διασπορά στο γενικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα όμως έχουν τοπικές επιδημίες».

«Οι φίλοι μας οι Ρομά, με τους οποίους συνδεθήκαμε μόνο με μια παρουσία, πρέπει να μας βοηθήσουν ώστε να τελειώσει αυτή η ιστορία στη Νέα Σμύρνη. Γενικά όπου αλλού εμφανίζονται τέτοιες ιστορίες πρέπει να μας βοηθά ο κόσμος , να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια, ώστε να περιορίζεται η επιδημία και να παραμένουμε όλοι δε αυτό το καλό επίπεδο. Σίγουρα δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Εξάλλου για αυτό το λόγο στη Σλοβενία εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας» είπε.

Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στη Γουχάν η καραντίνα κράτησε 12 εβδομάδες και που όταν βλέπουν κρούσματα επεμβαίνουν αναλόγως, ενώ αναφέρθηκε στην Σιγκαπούρη, η οποία αρχικά ήταν από τις χώρες παράδειγμα για τα μέτρα που έλαβε μέχρι που τελικά έπρεπε να λάβει ξανά περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Η Σλοβενία ανακοίνωσε το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα!via Ειδησεις https://ift.tt/3dJRAqE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.