Κρούσμα σε σούπερ μάρκετ: Η απόφαση για το αν συνεχίζεται η λειτουργία

photo: Eurokinissi

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέχει διευκρινίσεις για το τι ισχύει αν παρουσιαστεί κρούσμα κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των σούπερ μάρκετ, των λαϊκών αγορών, των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών στα οποία εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού, και όχι στο σύνολο της επιχείρησης, θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: Η παρ. 3 του άρθρου πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α'64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (A'76), αντικαθίσταται ως εξής: «Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».via Ειδησεις https://ift.tt/2WcuiTa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.