Αθήνα προς Άγκυρα: Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη - Δένδιας: Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους στον Έβρο

photo: Eurokinissi

Αυστηρό μήνυμα από την Αθήνα προς την Άγκυρα όπου διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ανοησία τα περί κατάληψης ελληνικών εδαφών στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική στρατοχωροφυλακή. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξε μια κινητικότητα στον Έβρο, όμως δεν υπήρξε κατάληψη εδάφους. «Η ιστορία αυτή ξεκίνησε από ένα ξένο δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγε εδώ ελληνικό ακροδεξιό κόμμα», τόνισε. Όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Τότε, «η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους».

«Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη. Τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.


Ειδησεις https://ift.tt/2Xrxf2W

Νεότερη Παλαιότερη