«Η γρίπη είναι πιο θανατηφόρα από τον COVID-19»: Ένας μύθος που καταρρίφθηκε

«Η γρίπη είναι πιο θανατηφόρα από τον COVID-19»: Ένας μύθος που καταρρίφθηκε

«Η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από τον COVID-19 και μπορεί να προκαλέσει περισσότερους θανάτους». Αυτή ήταν μία άποψη που διατυπώθηκε όταν άρχισε να εξαπλώνεται ο νέος κορονοϊός σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η αριθμοί καταρρίπτουν με κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Στην Αμερική, οι θάνατοι από τον SARS-CoV-2 έχουν ξεπεράσει τους 62 χιλιάδες. Ξεπέρασαν, δηλαδή, την υψηλότερη εκτίμηση για θανάτους εξαιτίας της γρίπης από τον περασμένο Οκτώβρη. Ο νέος κορονοϊός στέρησε ανθρώπινες ζωές πολύ πιο γρήγορα ανθρώπινες ζωές σε σχέση με την κοινή γρίπη. Μόλις σε 3 μήνες.

Ακολουθούν οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους ο COVID-19 είναι πιο επικίνδυνος από την γρίπη.

Ο νέος κορονοϊός είναι πιο μεταδοτικός από τη γρίπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνες η γρίπη μολύνει κατά μέσο όρο 1,28 άτομα. Από την άλλη πλευρά ο νέος κορονοϊός μολύνει κατά μέσο όρο 2-3 άτομα.

Πρόκειται για ένα νέο ιό, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε αν θα διαλυθεί το καλοκαίρι και κατά πόσο. Το γεγονός, όμως, ότι συνέχισε να διαδίδεται στο Nότιο Ημισφαίριο τους καλοκαιρινούς μήνες μάλλον σημαίνει ότι ο ζεστός καιρός δε θα ελαττώσει τη διασπορά του.

Ο COVID-19 σκοτώνει με γρηγορότερο ρυθμό

Από τον Οκτώβρη του 2019 μέχρι τον Απρίλη του 2020, η γρίπη εκτιμάται ότι στέρησε τη ζωή από 24 χιλιάδες έως 62 χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέχγου Νόσων (CDC). Πρόκειται για αρχικά νούμερα, καθώς το CDC σταμάτησε να καταγράφει το συγκεκριμένο νούμερο στις 4 Απριλίου. Αν 62 χιλιάδες άτομα πέθαναν από τη γρίπη, τότε στις ΗΠΑ πέθαιναν 331 άνθρωποι κάθε μέρα από τη γρίπη.

Όσον αφορά το νέο κορονοϊό έχει σκοτώσει παραπάνω από 62.850 άτομα στις ΗΠΑ μετά την πρώτη καταγραφή σχετικού θανάτου, τον Φεβρουάριο, μέχρι και σήμερα. Ο αντίστοιχος μέσος όρος θανάτων ανά ημέρα φτάνει τους 739 ανθρώπους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/2KRFkbc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη