Ρεμντεσιβίρη: Τι έδειξαν οι μελέτες σε ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν το φάρμακο

Ρεμντεσιβίρη: Τι έδειξαν οι μελέτες σε ασθενείς με Covid-19 που έλαβαν το φάρμακο

Πράσινο φως για έκτακτη χρήση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ έλαβε η ρεμντεσιβίρη, μετά τα θετικά πρώτα αποτελέσματα μελέτης σε περισσότερους από 1000 ασθενείς.

Η ρεμντεσιβίρη, που δίνεται ενδοφλέβια μια φορά την ημέρα για 10 ημέρες, είναι το πρώτο φάρμακο που εγκρίνεται εκτάκτως για χρήση στην αντιμετώπιση της νόσου σε νοσοκομειακό επίπεδο.

Ο FDA, o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, έδωσε το "πράσινο φως" για χορήγηση του remdesivir πριν την επίσημη έγκριση κυκλοφορίας, μετά τη δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων μελέτης σε περισσότερους από 1000 ασθενείς, η οποία έδειξε πως οι ασθενείς ανέρρωσαν γρηγορότερα.

Όπως εξήγησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το φάρμακο, το οποίο φαίνεται να βοηθάει κάποιους ασθενείς να αναρρώνουν ταχύτερα κατά 30% ή κατά 4 ημέρες (μελέτη που συμμετείχαν και 4 κέντρα από Ελλάδα) θα μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικες ή παιδιά με σοβαρή μορφή της νόσου.

Όπως ανέφερε, η διαφορά ανάμεσα στην επείγουσα σύσταση που υιοθετήθηκε από τον FDA, σε σχέση με την επίσημη έγκριση, σχετίζεται με την επείγουσα κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr



via Ειδησεις https://ift.tt/3b3DMG4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη