Ν. Χαρδαλιάς: Fake news οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας για ηλικιωμένους-νύχτα

Διέψευσε τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας ηλικιωμένων άνω των 65 ετών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας fake news τις σχετικές φήμες. Όπως διευκρίνισε, για τα άτομα αυτά υπάρχει απλά σύσταση να μετακινούνται σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν λιγότερο, για να προστατέψουν  ην υγεία τους.
Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δεν ισχύει ούτε η φημολογούμενη απαγόρευση στο διάστημα από τις 12 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Απλά υπάρχει σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων τη νύχτα και δεν επιβάλλεται πλέον πρόστιμο.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής είναι αυτή που θα αξιολογείται από δω και πέρα κάθε φορά, ώστε «να προχωράμε σταδιακά και προσεχτικά από τη μία φάση στην άλλη». Ο ιός είναι ακόμα εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο. Θα έχουμε και νέα κρούσματα, και νέες νοσηλείες, δυστυχώς και νέες ανθρώπινες απώλειες, επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως σημείωσε, όπου χρειάζονται στο εξής να λαμβάνονται μέτρα σε κατά τόπους χώρους ή περιοχές, «θα το κάνουμε».
Παράλληλα, ζήτησε εκ νέου την τήρηση αποστάσεων, το σχολαστικό πλύσιμο χεριών, την αποφυγή αγγίγματος του προσώπου και τη χρήση μάσκας, για την προστασία των πολιτών. «Κλειδί επιτυχίας» θα είναι και από δω και πέρα η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, τόνισε ο υφυπουργός.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι παρατείνεται για άλλες 7 ημέρες η καραντίνα στο Κρανίδι Αργολίδας, ωστόσο από σήμερα το μέτρο αυτό αίρεται στην Ερμιονίδα, αλλά και στην Ξάνθη, στον δήμο Μύκης και στις περιοχές του Ζουμπούλι και Αρναούτι.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στο διάστημα των 42 ημερών που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, συνολικά 36.230 άτομα πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Ελλάδα, όπου τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών. Από αυτά τα 547 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό-έλεγχο.
Ο υφυπουργός διευκρίνισε, τέλος, πως δεν επιτρέπεται η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικών. Αντιθέτως, επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα με μικρά σκάφη ως 7 μέτρων, για ερασιτεχνική αλιεία και κολύμβηση των επιβατών τους, αρκεί να μη προσεγγίζουν νησιά και να μη παραμένουν σε αυτά τη νύχτα επιβάτες, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους.
naftemporiki.gr


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2KVwlGf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη