Ο frontman των Foo Fighters μιλά για το μέλλον των συναυλιών εν μέσω κορονοϊού

Με μακροσκελές άρθρο του στο The Atlantic ο frontman των Foo Fighters, Ντέιβ Γκρολ μιλά για το μέλλον των συναυλιών μετά τον κορονοϊό. Στο άρθρο του ο Γκρολ καταγράφει την αβεβαιότητα για τις live εμφανίσεις στην εποχή της πανδημίας, σημειώνει τη σημασία των σόου όπως καταδεικνύει το παρελθόν και επισημαίνει το αμοιβαίο συναίσθημα ευτυχίας από τις συναυλίες για τους καλλιτέχνες και το κοινό τους.

"Στον σημερινό κόσμο του φόβου και της ανησυχίας και της κοινωνικής απόστασης, είναι δύσκολο να φανταστώ ότι θα μοιραστώ τέτοιες εμπειρίες ξανά. Δεν ξέρω πότε θα είναι ασφαλές να επιστρέψουμε τραγουδώντας δίπλα δίπλα με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μας, οι καρδιές μας να χτυπάνε δυνατά, τα κορμιά μας να κινούνται, οι ψυχές μας να ξεχειλίζουν ζωή. Αλλά ξέρω ότι θα το ξανακάνουμε επειδή πρέπει" γράφει ο Γκρολ που περιγράφει λεπτομερώς τα συναισθήματά του όταν είχε δει τους U2 να παίζουν στην Ουάσινγκτον κατά την περιοδεία τους "Elevation Tour" το 2001. "Περίμενα να σβήσουν τα φώτα ώστε να χαθώ σε ένα μεγαλειώδες υπερσύγχρονο ροκ σόου. Προς έκπληξή μου, το συγκρότημα εμφανίστηκε στη σκηνή χωρίς κάποια εισαγωγή, με τα φώτα να είναι πλήρως ανοιχτά και η μπάντα ξεκίνησε το πρώτο τραγούδι κάτω από την έντονη λάμψη χωρίς το συνηθισμένο θέαμα από λέιζερ και οθόνες LED στα οποία είμαστε όλοι συνηθισμένοι. Η εξαιρετική αυτή κίνηση εξέπληξε το κοινό και τότε ξεκίνησε μία αξέχαστη συναυλία σε μία ωμή προσωπική νότα. Αυτό δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα μάθημα στην οικειότητα. Χωρίς όλα αυτά τα λέιζερ και τα ηλεκτρονικά φώτα, ο χώρος συρρικνώθηκε στο μέγεθος ενός "βρώμικου" κλαμπ της τελευταίας στιγμής, κάθε ατέλεια σε κοινή θέα, και με αυτήν την απλή χειρονομία, μας υπενθύμισαν ότι είμαστε όλοι άνθρωποι. Άτομα που πρέπει να συνδεθούμε μεταξύ μας"επισημαίνει στο μήνυμά του ο Γκρολ που αναφέρθηκε και σε ένα σημείωμα που του είχε αφήσει o Μπρους Σπρίνγκστιν όταν είχε εμφανιστεί μαζί τους σε μια συναυλία. "Όταν κοιτάς το κοινό σου, θα πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου ανάμεσά τους, ακριβώς όπως θα έπρεπε να βλέπουν τον εαυτό τους σ' εσένα", του είχε γράψει ο Σπρίνγκστιν, κάτι που ενέπνευσε τον Γκρολ.



via Press24.gr https://ift.tt/2T1Y10u
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη