Η Lana del Ray απαντά στην κριτική των ΜΜΕ : Σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα πράγματα

Η Lana del Ray απαντά στην κριτική των ΜΜΕ : Σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα πράγματα

«..Αυτό είναι το πρόβλημα με την κοινωνία σήμερα, δεν είναι όλα σχετικά με όσα θέλετε να είναι» έσπευσε να γράψει στα social media , η διάσημη τραγουδίστρια, Lana Del Rey απαντώντας στους επικριτές της στα ΜΜΕ. Προσπάθησε να υπεραμυνθεί της αμφιλεγόμενης ανάρτησης που έκανε στο Instagram απαντώντας στα σχόλια που ισχυρίστηκαν ότι οι δηλώσεις της είχαν ρατσιστικό υπόβαθρο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η 34χρονη τραγουδίστρια διευκρίνισε στην ενότητα των σχολίων της δημοσίευσής της ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Cardi B, Kehlani, Nicki Minaj και Beyoncé, για τις οποίες έγραψε ότι «είχαν νούμερο ένα τραγούδια στα οποία έλεγαν ότι είναι σέξι, δεν φορούν ρούχα, κάνουν έρωτα, απατούν κ.λπ.».


«Για να είμαι ξεκάθαρη, επειδή ξέρω ότι σας αρέσει να διαστρεβλώνετε τα πράγματα. Μου αρέσουν αυτές οι τραγουδίστριες και τις γνωρίζω», εξήγησε η Lana Del Rey.
«Γι' αυτό τις ανέφερα και θα ήθελα επίσης να έχω την ίδια ελευθερία έκφρασης χωρίς να κρίνομαι για υστερία. Ορίστε.»

Η Lana Del Rey σχολίασε επίσης το γεγονός ότι πολλές από τις τραγουδίστριες στις οποίες αναφέρθηκε στην αρχική ανάρτησή της είναι έγχρωμες γυναίκες.
«Είναι λυπηρό που το κάνατε θέμα για τις "γυναίκες χρώματος" όταν μιλάω για τις αγαπημένες μου τραγουδίστριες. Θα μπορούσα να μην αναφέρω καμία κυριολεκτικά, αλλά διάλεξα τους αγαπημένους μου ανθρώπους», σημείωσε.

«Και αυτό είναι το πρόβλημα με την κοινωνία σήμερα, δεν είναι όλα σχετικά με όσα θέλετε να είναι», συνέχισε.
«Αυτό είναι ακριβώς το νόημα της ανάρτησής μου – υπάρχουν ορισμένες γυναίκες για τις οποίες η κουλτούρα δεν θέλει να έχουν φωνή, που μπορεί να μην έχει να κάνει με τη φυλή, που δεν ξέρω με τι έχει να κάνει. Δεν με νοιάζει πια, αλλά ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ μη με αποκαλείτε ρατσίστρια γιατί αυτά είναι ανοησίες», μοιράστηκε.


Η Lana Del Rey έγραψε έπειτα μία ρητορική ερώτηση: «Μπορώ να τραγουδάω ξανά για το να νιώθω όμορφα με το να είμαι ερωτευμένη ακόμα κι αν η σχέση δεν είναι τέλεια, ή για το να χορεύω για χρήματα – ή οτιδήποτε άλλο θέλω – χωρίς να σταυρώνομαι ή να λέτε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση;


Αφού επανέλαβε ότι οι τραγουδίστριες που ανέφερε είναι οι αγαπημένες της, η Lana Del Rey υπογράμμισε ότι η κριτική που δέχτηκε δεν αλλάζει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της δεν είχε την ίδια ευκαιρία να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να τη «θερίζουν εντελώς».


«Και η τελευταία σημείωσή μου για όλα: Όταν είπα "άνθρωποι που μοιάζουν με εμένα", εννοούσα τους ανθρώπους που δεν φαίνονται δυνατοί ή απαραίτητα έξυπνοι ή ότι έχουν τον έλεγχο κ.λπ.», τόνισε, εξηγώντας ότι με τη δημοσίευσή της προσπάθησε να υποστηρίξει μία «πιο ευαίσθητη προσωπικότητα» και όχι τις λευκές γυναίκες.

«Ευχαριστώ για τα σχόλια», κατέληξε.Η Lana Del Rey ανέβασε επίσης στο λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο με τη λεζάντα #FuckOff.

Στο προηγούμενο μήνυμά της, μεταξύ άλλων ξεκαθάρίζε ότι είναι δικαίωμά της οι στίχοι των τραγουδιών της να μιλουν για γυναίκες που έχουν "μερικές φορές υποτακτικούς ή παθητικούς ρόλους" στις σχέσεις τους. Όπως είχε γράψει η ίδια: "Έχω κουραστεί με τις γυναίκες δημιουργούς και εναλλακτικές τραγουδίστριες που λένε ότι εξιδανικεύω την κακοποίηση όταν στην πραγματικότητα είμαι απλώς ένα λαμπερό άτομο που τραγουδά για τις αλήθειες αυτού που όλοι βλέπουμε, ότι είναι πολύ διαδεδομένες οι συναισθηματικά καταχρηστικές σχέσεις σε όλο τον κόσμο", τονίζει. Ενώ στη συνέχεια προσθέτει: "Το είδος της γυναίκας που λέει όχι, αλλά οι άντρες ακούνε ναι, το είδος των γυναικών που έχουν κατακεραυνωθεί ανελέητα επειδή είναι αυθεντικές, οι ευαίσθητοι εαυτοί τους, το είδος των γυναικών που οι ιστορίες και οι φωνές τους αφαιρούνται από ισχυρότερες γυναίκες ή από άνδρες που μισούν τις γυναίκες".

 

 

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2yuW4Tm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη