Οι ειδικοί απαντούν Live: Τα νέα μέτρα για τον Μάϊο, η συνέχιση αναστολής συμβάσεων εργασίας και το επίδομα εργαζομένων

Οι ειδικοί απαντούν Live: Τα νέα μέτρα για τον Μάϊο, η συνέχιση αναστολής συμβάσεων εργασίας και το επίδομα εργαζομένων

Στα ερωτήματα που γεννούνται με τα νέα μέτρα στο εργασιακό τοπίο της χώρας για τον Μάϊο αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, την άδεια ειδικού σκοπού και τα εργασιακά ζητήματα που προκύπτουν από την συνέχιση των μέτρων, θα απαντήσουν live μέσω Facebook ο εργατολόγος συνεργάτης του Dikaiologitika News κ. Γιάννης Καρούζος και ακόμη δύο ειδικοί

Σήμερα στις 20:30 ο εργατολόγος  συνεργάτης του Dikaiologitika News, Γιάννης Καρούζος μαζί με τον εργατολόγο Δημήτρη Βασιλείου και  τον Γεώργιο Λέβεντ, ομότιμο Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν δημιουργήσει οι νέες συνθήκες στο εργασιακό τοπίο της χώρας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η κυβέρνηση για την συνέχιση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων.

Συντονιστείτε στο Dikaiologitika News είτε μέσω την σελίδα μας στο Facebook «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» για να παρακολουθήσετε την έκτακτη live ενημέρωση «Tα νέα εργασιακά μέτρα Μαΐου 2020».

Όπως έγινε χθες γνωστό σε συνάντευξη τύπου που παραχώρησαν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις και εργοδότες που πλήττονται μέχρι τις 31 Μαΐου. Αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή των συμβάσεων εργασίας, επιδότηση του μισθού των εργαζομένων και προσαρμογή του ωραρίου χωρίς να μεταβάλλεται η σύμβαση.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσηςπαρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις που η απαγόρευση λειτουργίας με εντολή δημόσιας αρχής εξακολουθεί να υφίσταται κατά τον μήνα Μάιο και θα χορηγηθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για το διάστημα που θα μείνουν κλειστές.

Παράλληλα για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν σταδιακά μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, θα συνεχιστεί να χορηγείται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους παραμένουν σε προσωρινή αναστολή της σύμβασής τους.

Το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα είναι ανάλογο με τις ημέρες αναστολής.

Ωστόσο για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν και θα προχωρήσουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας θα πρέπει το 40% τουλάχιστον του προσωπικού τους να επιστρέψει στην εργασία.

Έτσι οι παραπάνω επιχειρήσεις και εργοδότες θα έχουν την δυνατότητα να παρατείνουν την αναστολή μέρους των συμβάσεων εργασίας που έχουν τεθεί σε αναστολή όχι μεγαλύτερου

Αναλυτικά τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένωνΑναλυτικά τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2zFZy5s
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη