Σήμερα Παρασκευή ο διαδικτυακός διαγωνισμός μαθητικής επιχειρηματικότητας-Live η βράβευση από την ΠτΔ 

Σήμερα Παρασκευή ο διαδικτυακός διαγωνισμός μαθητικής επιχειρηματικότητας-Live η βράβευση από την ΠτΔ 

Δέκα μαθητικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παρασκευή τις παρουσιάσεις των «επιχειρήσεών» τους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απονείμει το πρώτο βραβείο στην ομάδα που θα διαγωνισθεί στην Ευρώπη. Στη βράβευση θα συμμετάσχουν η Υπουργός Παιδείας, η υφυπουργός Παιδείας, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, το ΑΠΕ, η Καθημερινή και οι Αττικές Εκδόσεις. Απευθείας μετάδοση από το ert.gr στις 15:00. #eikonikiepixeirisi2020 #jagreece #jaeurope

Δέκα μαθητικές «επιχειρήσεις» διεκδικούν το πρώτο βραβείο  στον Virtual & Live 15ο Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του ert.gr, το epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

Οι έφηβοι «επιχειρηματίες» αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα
Η ηλικία της εφηβείας είναι καθοριστικής σημασίας καθώς τότε τα παιδιά αρχίζουν να προβληματίζονται για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η ενασχόλησή τους με την επιχειρηματικότητα και με τους τομείς που θα επιλέξουν μέσα στην εταιρεία (οικονομικά, παραγωγή, πωλήσεις, μάρκετινγκ, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις) τα βοηθά όσο τίποτα άλλο:
Να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και «εργασιακή» εμπειρία,
    Να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους,
    Να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει,
    Να καταλάβουν πως δημιουργούνται και πως αξιοποιούνται τα χρήματα,
    Να μάθουν να συνεργάζονται με «συναδέλφους»,
    Να κατακτήσουν απαραίτητες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες (οργάνωση, τήρηση προθεσμιών, καλή συμπεριφορά κ.ά.).
Το project της «Εικονικής Επιχείρησης», ενθουσιάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές, σε βαθμό που όπως λένε τα ίδια τα παιδιά «αλλάζει η ζωή τους». Το γεγονός ότι κερδίζουν χρήματα λανσάροντας στην «αγορά» προϊόντα και υπηρεσίες που εμπνεύσθηκαν και δημιούργησαν μόνα τους, δίνει στους εφήβους τεράστια χαρά και ενέργεια με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι, πιο ώριμοι μαθητές.  Τα έσοδα από τις μαθητικές «επιχειρήσεις» διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.
Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ενώ δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των ηθικών και πρακτικών κανόνων της αγοράς και της ζωής.  Σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, τα «στελέχη» των μαθητικών «επιχειρήσεων» έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, σε σχέση με παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το 60% των αποφοίτων φθάνει σε διευθυντικές θέσεις.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3bfWSsm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη