ΠΟΥ: Αύξηση της κατάθλιψης και των ψυχικών διαταραχών λόγω της πανδημίας (video)

ΠΟΥ: Αύξηση της κατάθλιψης και των ψυχικών διαταραχών λόγω της πανδημίας (video)

από το Στρασβούργο για την ΕΡΤ, Κώστας Δαβάνης

Ανησυχητική αύξηση της κατάθλιψης, του παθολογικού άγχους και του θυμού μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας διαπιστώνει ο ΠΟΥ σε πρόσφατη έκθεσή του και όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής προγράμματος ψυχικής υγείας Daniel Chisholm, οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρές.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής προγράμματος ψυχικής υγείας του Π.Ο.Υ Ντάνιελ Τσίσλομ: «Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, που είναι ο φόβος και η ανησυχία που είχαμε αλλά και στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα προκύψουν από την μαζική ανεργία που πιθανότατα θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Αυτές οι δύο καταστάσεις, κατάθλιψη και διαταραχές άγχους, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για τον νεότερο πληθυσμό των εφήβων και επίσης φυσικά στους ηλικιωμένους πολλοί από τους οποίους μπορεί να αισθανθήκανε πολύ μοναχικά ή απομονωμένα λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Μία από τις ομάδες που θα ήθελα να αναφέρω, φυσικά, είναι οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Η κατάθλιψη πλήττει όλες τις ηλικίες αλλά και τα νοσηλευτικά επαγγέλματα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2AGXVVH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη