Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίας Βοιωτίας: ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020



ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020
76 χρόνια από την σφαγή του Διστόμου, χρόνια τιμής και μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Σήμερα φωνάζουμε πιο δυνατά: Ποτέ πια φασισμός. Ποτέ πια πόλεμος. Στην Ευρώπη η ακροδεξιά και ο φασισμός διεκδικούν πάλι την πολιτική τους νομιμοποίηση, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζουν πολλά κράτη μέλη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα για την συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού δημοκρατικού – προοδευτικού μετώπου ενάντια σε  ακροδεξιές και ρατσιστικές πολιτικές.

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ανάδειξη όλων των πολιτικών, νομικών κινηματικών πρωτοβουλιών για το εθνικό θέμα των γερμανικών οφειλώνΙδιαίτερα μετά την έγκριση, από την Βουλή των Ελλήνων, τον Απρίλη του 2019 του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές και κυρίως μετά την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, τον Ιούλη του 2019, που δικαιώνει τα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες υλοποιώντας μαζί με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου την απόφαση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, δικαιώνοντας τους αγώνες δεκάδων μαρτυρικών πόλεων, της ΕΣΔΟΓΕ και κυρίως τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού.

Ν.Ε.  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/3cQXIMW
Νεότερη Παλαιότερη